Blog, Informatii utile

Turmalina si Reumatismul

Turmalina este o piatra terapeutica ideala pentru problemele reumatice. Reumatismul este o afectiune cronica insotita de dureri la nivelul aparatului locomotor (articulatii) dar si de tulburari ale aparatului cardiovascular. De ce este turmalina atat de speciala pentru aceasta afectiune?

 

In primul rand, produsele medicale terapeutice cu turmalina au fost concepute pentru a fi aplicate in zone importante ale aparatului locomotor (lombara, cervicala, incheieturi, glezne, genunchi, coate etc.) si s-a demonstrat prin cazuri reale ca produsele cu turmalina imbunatatesc starea pacientilor. Intr-adevar unele studii afirma ca turmalina nu functioneaza pentru anumite persoane la prima utilizare, insa persistenta folosirii acestora, poate avea efecte benefice pe termen lung

 

In al doilea rand, proprietatile turmalinei sunt de asa natura incat sa rezolve astfel de probleme de sanatate ca reumatismul. Ce nu este mai important decat o caldura de doua ori sau de trei ori mai mare fata de cea furnizata de organism? Si mai mult decat atat, sa nu afecteze nici tegumentul? Aceasta este o proprietate a turmalinei care a uimit lumea medicala. In momentul aplicarii centurilor cu turmalina, desi se simte o ferbinteala cu o usoara senzatie de usturime, prin introducerea unui termometru intre centura si tegument, temperatura este de de aproximativ 36,5 grade celsius, adica temperatura normala a corpului. Nu e un lucru minunat?

 

Stim de la batranii nostri ca acestia cand aveau dureri de spate, isi puneau un brau in zona lombara. De ce? Pentru a incalzi zona respectiva. Dar ganditi-va, un brau simplu incalzeste doar cu caldura furnizata de organism, insa turmalina insasi furnizeaza o caldura in plus, ceea ce accelereaza procesul de vindecare.

 

Poate o caldura mai mare nu rezolva o problema reumatica, insa turmalina nu genereaza doar caldura ci emana si ioni negativi si raze infrarosii. Pe langa terapia termica, turmalina are proprietati antioxidante care lupta impotriva radicalilor liberi si stimuleaza drenajul limfatic.

 

Vasele limfatice nu au capacitatea de a deplasa limfa asa cum o fac vasele sanguine cu sangele, insa turmalina are acest rol de drenaj limfatic. Prin limfa sunt drenate toate toxinele din organismul nostru si practic turmalina ajuta sa se faca o detoxifiere in organism. Drenajul limfatic se face adesea prin efort fizic, insa cei care sunt sedentari pot suferi de anumite afectiuni cauzate de toxicitatea din organism prin lipsa drenajului limfatic. Proprietatile turmalinei sunt uimitoare.

 

Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre produsele cu turmalina, accesati urmatoarele link-uri:

 

Sursa imagine

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *