Un cristal semiprețios naturist pentru sănătate

Turmalina este un mineral cristalin naturist compus din elemente benefice pentru sanatate precum fier, magneziu, potasiu, litiu și aluminiu.

Turmalina este un remediu naturist recomandata impotriva reumatismului. De asemenea turmalina se foloseste impreuna cu centurile pentru reumatism, pe care le puteti gasi aici, un remediu eficient si naturist pentru sanatate. Din punct de vedere chimic, grupele minerale de turmalina reprezintă unele dintre cele mai complicate grupuri de minerale silicatice din lume. Numele de turmalina provine din cuvântul “turmali” care este folosit pentru diferite pietre din Sri Lanka.

Turmalina nu doar ca arata bine prin culorile si formele frumoase pe care le are, ci este considerata una dintre cele mai eficiente cristale de energie de pe planeta prin simplul fapt ca este o piatra electrica. Acest aspect face ca turmalina sa fie o piatra speciala.
Dupa anii 1880, francezii au efectuat cercetari cu privire la piatra cu turmalina și au descoperit ca aceasta turmalina genereaza permanent incarcaturi electrice. Prin acest proces, turmalina produce fotoni infrarosii, valori alfa si ioni negativi. Turmalina este unul dintre putinele minerale cu această abilitate de emite raze infrarosii si ioni negativi.

Turmalina poate produce o incarcatura electrica proprie atunci cand este supusa unei presiuni mari sau daca este incalzita si racita la extreme.
In materie de sanatate, turmalina are o reputati impresioanta avand in vedere si capacitatea acestuia de a ajuta organismul uman sa se detoxifice si de asemenea de a stimula sistemul imunitar.

Cum poate turmalina sa ajute in mod natural organismul sa se detoxifice?

Este bine de stiut ca multe boli cronice pot fi legate direct de excesul de toxine din organism. Din pacate, suntem mereu inconjurati de substante chimice, de mediu, care contribuie la intoxicarea organismului si astfel, mereu trebuie sa fim pregatiti pentru a ne ajuta organismul in procesul de detoxifiere.
Cei care sustin beneficiile medicale ale turmalinei, afirma ca turmalina este un detoxifiant puternic care poate de asemenea sa scada stresul si anxietatea si sa imbunatateasca procesele cognitive.
Daca ati fost vreodata la munte, la altitudini mari, langa baza unei cascade frumoase in natura sau intr-o padure este posibil sa fi simtit cat de inviorat si revigorat va face sa va simtiti. Prezenta abundenta de ioni negativi va ofera aceasta stare. Poluantii zilnici (fumul de tigara, pesticidele, fumul din trafic), telefoanele mobile si liniile electrice emana ioni pozitivi care inhiba starea pe care v-o pot oferi prezenta ionilor negativi. Astfel, organismul este supus radicalilor liberi care pot provoca daune celulare afectand starea de sanatate.
Ionii negativi din turmalina neutralizeaza potentialul rau cauzat de acei radicali liberi. Astfel, nivelurile ridicate de ioni negativi pe care turmalina le produce, pot avea efecte sanatoase similare cu cele gasite in natura.

Care sunt efectele pozitive ale turmalinei prin emiterea de ioni negativi?
Turmalina poate intari sistemul imunitar, poate regenera celulele, turmalina ajuta la stabilizarea tensiunii arteriale, imbunatateste circulatia prin dilatarea vaselor de sange imbunatatind totdata si functia cardiaca.
Beneficiile turmalinei sunt multiple doar prin simplul fapt ca emite ioni negativ, insa aceasta piatra cu turmalina mai are si alte proprietati importante.

Turmalina mai produce si raze infrarosii. Aceste raze produse de turmalina sunt ca niste valuri invizibile de energie ce patrund profund in tesuturi si organe pana la oase. Aceste valuri de energie sunt resimtite prin incalzire. Efect pe care turmalina o are. Această proprietate a turmalinei foloseste imbunatateste circulatia, reduce procesele inflamatorii (reumatism), ajuta la detoxifierea organismului prin eliminarea toxinelor din sange, ajuta la eliminarea stresului si a anxietatii, regleaza sistemul nervos si amelioreaza leziunile si durerile nervoase. Turmalina mai ajuta si la imbunatatirea somnului.

Cum a ajutat oamenii piatra cu turmalina?
Campionul olimpic de inot Glen Christiansen sustine ca purtarea unui colier de turmalina i-a dat putere si i-a permis corpului sa se recupereze mai repede dupa antrenamente. Aceste proprietati ale turmalinei ajuta de asemenea in antrenamentele sportivilor de performanta

Turmalina se gaseste intr-o varietate de forme si culori si este ideala in special pentru tratarea reumatismului si durerilor articulare, deci poate fi considerat un remediu naturist exceptional. De exemplu, turmalina bogata în fier este neagra pana la albastru sau maroniu, pe cand soiurile bogate in magneziu sunt de culoare maronie pana la galben, iar cele bogate in litiu se gasesc aproape in orice culoare: albastru, verde, roșu, galben, roz etc. Alte soiuri de turmalina naturista sunt bi-colore sau multicolore, avand culori diferite la capete sau avand un amestec de mai multe color. Combinatiile de minerale fac ca turmalina sa aibă mai multe culori ce o fac un cristal naturist deosebit.

TURMALINA ajuta la ameliorarea circulatiei sangvine si imbunatareste foarte mult calitatea sangelui si a densitatii acestuia. Turmalina permite substantelor benefice sangelui sa fie asimiliate prin intermediul capilarelor. Prin acest procedeu turmalina ajuta prin alimentarea . intregului organism cu energie de care are nevoie zi de zi si de nutrienti esentiali in alimentatie.

Chinezii au gravat si au sculptat figure cu ajutor pietrei cu turmalina de—al lungul secolelor. În muzee se gasesc exemple referitoare la durabilitatea pietrei.

De secole, diferite culturi au avut pareri diferite fata de beneficiile turmalinei. In secolul XVIIIm Barbara Walker, citeaza referintele care atesta ca aceasta piatra cu turmalina este ideala pentru actori, autori sau artisti (domenii creative).

Bijuteria a fost foarte apreciata de alchimistii care credeau ca efectul piroelectric al pietrei cu turmalina este legata de piatra filozofala.

Turmalina a impresionat iubitorii de pietre prin aspectul pe care il are si prin beneficiile medicale pe care le ofera pentru imbunatatirea starii de sanatate.

Citeste mai multe despre piatra cu turmalina:

Te invităm să încerci gama de produse naturiste cu Turmalină pentru a vedea dacă sunt potrivite pentru problemele tale de sănătate !

Aceste produse naturiste se impart in:
Centura Cervicala Cu Turmalina Si Magneti – Remediu naturist pentru zone cervicale
– Centura Lombara Cu Turmalina Si Magneti – Remediu naturist pentru zone lombare
– Centura Pentru Umeri Cu Turmalina Si Magneti – Remediu naturist pentru umeri
– Set centuri cu turmalina si magneti pentru coate – Remediu naturist pentru coate
– Set centuri cu turmalina si magneti pentru genunghi – Remediu naturist pentru genunchi
– Set centuri cu turmalina si magneti pentru glezne – Remediu naturist pentru glezne
– Set mansete cu turmalina si magneti – Remediu naturist pe baza de mansete cu turmalina