Blog, Informatii utile, Turmalina

Turmalina si radiatiile in infrarosu

Turmalina este o piatra care genereaza radiatii in infrarosu. Radiația in infrarosu este o subdiviziune a spectrului electromagnetic ce a fost investigata pentru efectele biologice pe care le are.

Evoluția tehnologică a făcut posibila generarea radiatiilor in infrarosu prin diferite saune, fiind surse sigure si eficient utilizate pe scara larga pentru a genera efecte terapeutice. Aceste radiatii in infrarosu au putut fi generate si din anumite tesaturi/ imbracaminte pentru a se obtine efecte benefice asupra sanatatii.

Turmalina (cunoscut ca o piatra pretioasa in forma sa cristalina), atunci cand e macinata in pulberi fine, emite raze in infrarosu si caracteristicile emisiei de raze in infrarosu depind de dimensiunea particulelor.

Materialele care contin pulbere de turmalina au fost aplicate pe piele cu scopul de a stimula fluxul sanguin.

Conform unor studii aparute in Biblioteca Nationala de Medicina din SUA (ncbi.ro), particulele mici (nanoparticule si microparticule) de material ceramic (turmalina) ce emit radiatii in infrarosu, au fost incorporate in fibre care sunt apoi tesute in tesaturi. Aceste materiale pot fi fabricate in diferite articole de imbracaminte (centuri, mansete) care pot fi purtate pe diferite parti ale corpului.

Atunci cand materialul textil cu turmalina este aplicat pe piele, caldura corpului este furnizata catre particulele de turmalina prin conductie care absorb aceasta caldura si apoi se emit radiatiile in infrarosu.

 

Daca doresti sa afli mai multe informatii despre produsele cu turmalina si care sunt beneficiile radiatiilor in infrarosu, acceseaza urmatoarele link-uri:

 

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *