Blog, Informatii utile, Turmalina

Turmalina neagra (Schorl)

Cea mai comuna specie de turmalina este Schorl care reprezinta 95% din totalul turmalinei din natura. Aceasta turmalina este neagra si uneori se gaseste si sub culoarea de albstru inchis care aparent este negru. Termenul de turmalina Schorl a aparut inainte de anii 1400 cand numele de Schorl era folosit pentru un oras din Saxonia, Germania deoarece turmalina se gasea in minele din apropierea orasului respectiv.

Desi turmalina poate fi gasita pe orice continent, categoriile de cristale si pietre fine sunt inca considerate rare si pot fi destul de scumpe. Aceasta turmalina este piroelectrica (genereaza caldura) si piezoelectrica (se activeaza la presiune sau frecare) si era binecunoscuta comerciantilor olandezi din anii 1700 care foloseau turmalina pentru a trage cenusa din conductele Meerschaum.

Turmalina neagra (Schorl) stimuleaza punctele reflexe asociate cu partea inferioara a spatelui (zona lombaro-sacrata), picioarelor, gleznelor si poate fi utilizata in recuperari ale coloanei vertebrala. Amelioreaza durerile si este recomandata in cazul muschilor tensionati sau rupti, in caz de amorteala sau artrita. Este de asemenea un protector ce consolideaza sistemul imunitar prin drenaj limfatic, inima si glandele suprarenale. Turmalina mai este benefica si in tratarea intestinului, constipatie, boli ale colonului precum si eliminarea toxinelor din corp precum: metale grele si poluanti de mediu.

 

Daca doresti sa afli mai multe informatii despre produsele cu turmalina, acceseaza urmatoarele link-uri (aceste produse contin turmalina neagra):

Sursa imagine

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *