Blog, Informatii utile, Turmalina

Descoperirea energiei electrice din turmalina

Oamenii de stiinta au fost mult timp intrigati de proprietatile unice electrice si magnetice pe care piatra cu turmalina le are. Inventatorul trasnetului, Benjamin Franklin, avea cel putin o piatra de turmalina la el si o folosea in experimentele sale. In anul 1880, Pierre Curie, co-beneficiarul Premiului Nobel pentru Fizică a descoperit impreuna cu fratele sau Jacques mineralogist, ca turmalina poarta o sarcina electrica slaba atunci cand este incalzita, numit si proces de piroelectricitate dar și când se exercita o presiune pe fata pietrei cu turmalina (piezoelectricitate).

Ulterior, cateva cercetari din Japonia au confirmat faptul ca piatra cu turmalina poarta o incarcatura electrica slaba de 0,06mA constanta, motiv pentru care turmalina continua sa fie cunoscuta sub numele de piatra electrica mai ales in Asia.

Cercetatorii  japonezi au constatat de asmenea ca indiferent cat de mic este macinata turmalina, eficienta acestora nu este diminuata. Acesta este motivul pentru care odata cu avantul tehnologic turmalina a putut fi inserata in materiale textile, asa cum este in produsele cu turmalina Eden Lyfe Group ce contin granule mici de turmalina si magneti pentru sporirea efectelor benefice asupra sanatatii.

Prima piatra cu turmalina descoperita in 1703 in Sri Lanka a fost transparenta si a fost folosita prima data ca imitatie de diamant. S-a observat in timp ca turmalina poseda cateva proprietati uimitoare pentru sanatate. Bolile bronsice cu care se intalnesc minerii sunt obisnuite pentru aceasta munca, insa cei care lucrau in minele cu turmalina au fost supusi mai putin la astfel de boli. Din punct de vedere holistic, turmalina a fost considerata ca avand proprietati vindecatoare prin imbunatatirea vigilentei mentale, tratarea anxietatii sau a tulburarilor nervoase, a afectiunilor renale si suprarenale si a bolilor de inima.

 

Daca doresti sa afli mai multe informatii despre produsele cu turmalina, acceseaza urmatoarele link-uri (aceste produse contin turmalina neagra):

 

Centura pentru UMERI cu Turmalina si Magneti

Centura CERVICALA cu Turmalina si Magneti

Centura LOMBARA cu Turmalina si Magneti

Set centuri cu Turmalina si Magneti pentru COATE

Set Centuri cu Turmalina si Magneti pentru GENUNCHI

Set centuri cu Turmalina si Magneti pentru GLEZNE

Set MANSETE cu Turmalina si Magneti

Related Posts

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *