Blog

Spirulina Albastră – o algă impresionantă

Ce este Spirulina?

Spirulina este microalga microscopică albastră verde, care crește natural în iazuri și lacuri cu apă proaspătă în medii calde și însorite. Spirulina a fost folosită ca sursă de hrană de secole. Este considerat cel mai complet nutritiv natural cultivat din lume.

• Aproximativ 60% proteină digerabilă completă – conține fiecare aminoacid esențial;
• Conține mai multe carotenoide decât orice alt aliment întreg și o sursă excelentă de vitamine A, K, B12 și fier, mangan și crom;
• Cea mai bună sursă de alimente întregi de acid gama linoleic (GLA) – un acid gras esențial, necesar pentru sănătatea umană. Acesta joacă un rol crucial în funcționarea creierului, precum și creșterea și dezvoltarea normală;
• Bogat în vitamine, minerale, oligoelemente, clorofilă și enzime.

Pentru a achiziționa spirulina albastră, dă click

Spirulina Albastră Lyfe

136 lei
Spirulina albastră este un antiinflamator și antioxidant puternic menit să susțină, să optimizeze și să mențină procesele fiziologice ale organismului

Ce este Ficocianina?

Ficocianina este o proteină naturală pigmentată albastră găsită în Spirulina. Similar cu modul în care clorofila dă plantelor culoarea verde, ficocianina este pigmentul care îi conferă Spirulina culoarea ei albastră distinctă.

Pentru a înțelege mai bine importanța ficocianinei, compania Elesus Pharmaceuticals din Italia expune printr-un infografic concentrația ficocianinei dintr-o spirulină (această companie comercializează ficocianină 100% pură):

Infografic Spirulina

Ficocianina este cunoscută și studiată extensiv pentru proprietățile sale puternice antiinflamatoare, antioxidante și imune. Conform cercetării, ficocianina acționează ca un inhibitor foarte activ al COX-2. COX-2 este enzima cheie responsabilă pentru inflamație și durere în organism. S-a demonstrat că ficocianina reduce inflamația într-un mod complet natural și sigur.

Pentru a achiziționa spirulina albastră, dă click

De fapt, cercetările sugerează că ficocianina poate preveni chiar multe tulburări patologice asociate stresului oxidativ și inflamației datorită proprietăților sale puternice antioxidante, antiinflamatorii și neuroprotectoare.

Potrivit cercetărilor, există un număr tot mai mare de dovezi care sugerează că inflamația cronică poate fi cauza principală a multor afecțiuni grave de sănătate, cum ar fi tulburările autoimune, cancerul, bolile cardiace, artrita reumatoidă, reumatism, IBS (sindromul intestinului iritabil), astmul, diabetul, boala Alzheimer ș.a.m.d. Mulți cercetători cred că controlul inflamației ar putea fi cheia în prevenirea multora dintre aceste boli care ne amenință viața.

 

Ficocianina întărește sistemul imunitar și creste nivelul de energie. Pe lângă faptul că este o sursă minunată de proteine (100 gr. spirulină uscată conține 57 gr, proteine), spirulina conține mai multe carotenoide decât orice alt aliment întreg. Este, de asemenea, bogat în antioxidanți și fitonutrienți.

Spirulina Albastră prin culoarea ei impresionantă este folosită și în industria alimentară ca un colorant alimentar natural:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *