Blog, Informatii utile

Daca mananci prea mult, trebuie sa citesti asta

„Ca sa fim sanatosi, trebuie sa avem grija nu numai ce mancam, ci si cat mancam. Intrucat mancatul este o experienta placuta, tindem sa ne delectam excesiv cu el. Mult prea des, dorinta gurii depaseste trebuinta reala a trupului. Gura este un foarte prost judecator al nevoilor legate de alimentatie; ea nu se pricepe decat la gust. Alt factor care duce la excese alimentare in America este tentatia de a cina in oras. Se estimeaza ca aproximativ 10% dintre americani mananca exclusiv in oras. Partea proasta a acestui obicei este , pe langa problema igienei alimentelor, faptul ca felurile de mancare sunt aproape intotdeauna abundente si grele.

In anchete si studii recente s-a constatat ca supraalimentarea poate duce, pe langa obezitate, la hipertensiune, epuizare, toxicitate intestinală si hepatica, atac de cord si chiar cancer. Cel mai rapid efect al supraalimentarii este ingreunarea sarcinii stomacului si a sistemului digestiv. Atat stomacul, cat si sistemul digestiv au o capacitate limitata. Pur si simplu, nu pot suporta prea multa vreme sarcina suplimentara fara sa apara tulburari si fara sa fim pedepsiti pentru asta.

Acum cateva mii de ani, chinezii stiau ca excesul de mancare dauneaza sanatatii. In sistemul chinez de ingrijire naturala a sanatatii exista un principiu strict in privinta cantitatii de hrana. Trebuie sa mancam doar pana la 70-80% din capacitatea stomacului – pana cand simtim ca nu ne mai este foame.

Pentru a preveni excesul de hrana, este bine sa cinam acasa, sa mancam putin si sa mestecam indelung. Postul din cand in cand, este o alta tehnica naturala de intretinere a sanatatii pe care o recomanda chinezii din vechime. El este util mai ales atunci cand mancam prea mult.”

 Secretele Medicinei Chineze

 Henry B. Lin

Sursa imagine

Nu uita să dai SHARE pentru a vedea și prietenii tăi aceste informații

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *