Turmalina neagra este o forma foarte populara de turmalina care are denumirea comerciala Schorl. Turmalina este de fapt numele dat unei intregi familii de minerale individuale care sunt strans legate.

In timp ce alte tipuri de turmalina ar putea fi gasite ca o culoare inchisa, Schorl se gaseste doar in negru. Spre deosebire de alte tipuri de turmalina, acesta nu este niciodata transparent sau translucid, ci doar ca turmalina neagra solida.

Dintre toate soiurile de turmaline, cea neagra Schorl este de departe cea mai obisnuita si mai abundenta. Se estimeaza ca din toate turmalinele de pe pamant, 95% din acestea sunt turmaline negre. Este foarte apreciat de colectorii de pietre pretioase datorita formei de cristal gasita in natura adesea perfecta. Unele cristale pot fi foarte lucioase si stralucitoare s sunt considerate a fi unul dintre cele mai frumoase cristale negre disponibile.

Turmalina neagra este fara indoiala una dintre cele mai puternice pietre de vindecare. Energia emanata de turmalina neagra creste vitalitatea organismului, stimuleaza circulatia sangelui si a sistemului imunitar si are rol de imbunatatire a diferitelor afectiuni

Daca doresti sa afli mai multe detalii despre anumite produse cu turmalina neagra care sunt indicate in anumite probleme pentru sanatate, te invit sa dai click pe urmatoarele link-uri: