Cum identificam pietrele cu turmalina

Turmalina este un mineral silicat de bor care mai contine si urme de aluminiu, sodiu, magneziu, litiu, cupru, potasiu sau fier.

Cristalele de turmalina se formeaza prin sistemul de cristale trigonale si se pot distinge prin prismele lor triunghiulare. Turmalina are proprietati gemologice foarte distincte care ii pot ajuta pe unii sa identifice si alte pietre pretioase colorate similare.

Turmalina are o duritate superioara de la 7 pana la 7,5 pe scara Mohs cu pleohroism puternic. Este cunoscuta ca prezinta proprietati piroelectrice si piezoelectrice unice, ceea ce inseamna ca cristalele pot produce si detin o incarcatura electrica cand sunt supuse unor procese de frecare care o face sa devina piatra electrica. Mai este denumit si magnet ceylonean deoarece atunci cand cristalele cu turmalina sunt frecate, frictiunea provocata poate atrage praful si cenusa.

Turmalina este transparenta, opaca si translucida. Este taiata in forme lungi de forma dreptunghiulara. Cu toatea acestea, turmalina este disponibila si in diverse forme traditionale fanteziste. Datorita puternicului pleochroism al turmalinei, turmalina colorata deschisa este in mod obisnuit orientata cu fateta de masa perpendiculara pe axa principala. Turmalina din pepene verde este deseori taiata in felii pentru a expune mult mai bine zona de culoare caracteristica si atractiva. Sa arate exact ca o felie de pepene verde taiata.

Majoritatea pietrelor sunt netratate. Cu toate acestea, unele pot fi incalzite pentru a imbunatati culoarea si claritatea. Soiurile galbene, roz si rosii ale pietrelor cu turmalina pot fi iradiate pentru a spori culoarea. In mare masura, rubelita si turmalina Paraiba pot fi imbunatatite prin tratare speciala.

Compania Edenlyfe Group ofera produse de calitate ce contin turmalina pura. Aceste produse se impart in: