Mitologia referitoare la pietrele cu turmalina

Împarateasa Tz’u Hsi (ultima imparateasa din China), a iubit turmalina roz si a cumparat cantitati mari de piatra pretioasa si sculpturi din mina din Himalaya aflata in San Diego, California.

Aceasta mina produce si astazi turmalina. A iubit atat de mult aceasta piatra cu turmalina incat a cumparat cantitati enorme cand a deschis o noua mina in California. Bijuteria a fost folosita in scopuri de sculptura si pentru modelarea nastrurilor pentru hainele purtate de unele persoane importante din curtea regala si de catre alte persoane instarite. Chiar si acum, corpul imparatesei Tz’u Hsi se odihneste pe o perna de turmalina.

Se spunea ca pietrele cu turmalina aveau puterea de a spori inteligenta, increderea de sine, si de a amplifica energiile psihice ajutand concentrarea si comunicarea. Mai mult decat atat, se spunea ca neutralizeaza si energiile negative precum frica si tristetea.

Au fost de asemenea considerate a fi utile in relaxarea corpului si a mintii si pentru a ajuta la tratamentul multor boli diferite, cum ar fi anxietatea, otravirea sangelui, bolile cardiace si artrita.

Calitatile pietrelor cu turmalina au facut sa induca in eroare iubitorii de cristale pretioase. De exemplu, multe pietre pretioase din bijuteriile coroanei rusesti din secolul XVII au fost considerate rubine intr-un timp, dar ulterior s-a demonstrat faptul ca acestea erau de fapt turmaline.

În America de Sud, unde se găseste cea mai mare parte a acestui material de calitate, turmalina verde este denumita si „smarald brazilian”. Cantitatea de astfel de pietre verzi care au fost exploatate in primele zile ale colonizarii portugheze si trimise in Portugalia ca smarald, probabil nu vor fi niciodata cunoscute.

Compania Edenlyfe Group ofera produse de calitate ce contin turmalina pura. Aceste produse se impart in: