Sursele pietrelor cu turmalina

Turmalina a fost introdusa in Europa din India pentru prima oara in anul 1703.

Turmalina este un mineral foarte raspandit iar soiurile sale multicolore utilizate ca pietre pretioase, au devenit foarte faimoase. Popularitatea a crescut de când au fost descoperite in anul 1820 pe Muntele Mica lângă Paris, Maine. Turmalina a fost gasita de asemenea si in California, New York, Massachusetts, însă principalele surse sunt Birmania, Brazilia, Muntii Urali, Siberia, Suedia, Moravia sau Insula Elba.

Pietrele cu turmalina au fost descoperite de-a lungul istoriei in Africa, Muntii Urali si alte locatii din europa, dar cele mai interesante au fost cele din America de Nord si de Sud. De exemplu, piatra cu turmalina „paraiba” de culoare albastra a fost gasita in localitatea Paraiba din Brazilia de niste mineri in 1989 si a devenit in scurt timp foarte populara in randul colectionarilor de pietre pretioase. Culoarea electric-albastra si verde faceau ca pietrele sa para neoane deoarece pareau sa straluceasca. S-a demonstrat faptul ca continutul in cupru a facut ca aceasta culoare sa fie atat de speciala. Cererea si entuziasmul pentru acest cristal a castigat mai mult respect fata de celelalte culori ale turmalinei.

În Brazilia aproape toate culorile turmalinei pot fi gasite, in special în Minas Gerais si Bahaia.

Unele materiale fine de turmalina au fost gasite in Statele Unite ale Americii, in anul 1822 in statul Maine. California a devenit la inceputul anilor 1900 un mare producator de turmalina. Depozitele de turmalina din California sunt cunoscute pentru rozuri stralucitoare dar si pentru pietre bi-colore.

Compania Edenlyfe Group ofera produse de calitate ce contin turmalina pura. Aceste produse se impart in: