Pietrele bi-colore cu turmalina

În timpul cresterii cristalelor de turmalina, uneori mai au loc modificari ale conditiilor care duc deseori la cristale ce contin doua culori diferite de turmalina. Aceste pietre bi-colore sunt cunoscute sub denumirea de „cristale zonate”.

Mulți colectori de pietre nu prefer astfel de cristale ce contin mai multe culori, ci care contin o singura culoare, însă aceasta este o exceptie. Pietrele pretioase taiate din cristale colorate cu culori placute sunt o noutate apreciata de designeri si colectionari.

Cea mai populara piatra cu turmalina bi-colora este „turmalina pepene” care arata ca o felie de pepene verde. Cu cat culorile sunt mai apropiate de un pepene verde, cu atat mai multi oameni se bucura de ele si pretul acestora creste.

Cristalele de turmalina zonate au adesea probleme de claritate in zona de schimbare a culorii care nu reprezinta o problema daca combinatia de culori este atractiva.

Pietrele bi-colore cu turmalina sunt taiate in bucati rectangulare pentru a evidentia zonarea culorilor.

Preturile, utilizarile si valoare turmalinei bi-colore variaza enorm in functie de marimea si calitatea pietrei pretioase.

Pietrele de bijuterie cu turmalina bi-colora sunt foarte potrivite pentru purtare si nu necesita o ingrijire exagerata deoarece acestea au o duritate de 7 pana la 7,5 pe scara Mohs. Luciul este vitros, variaza de la transparent la opac si are o refractie dubla.

Cele mai multe pietre au o structura cristalina si au planuri de simetrie. Numărul de axe, unghiul si lungimea determina sistemul de care apartine cristalul. Turmalina apartine sistemului cristal trigonal si apare atat de lung, subtire, pana la cristale prismatice si groase care sunt de obicei triunghiulare in sectiunea transversala, iar capetele sunt asimetrice (hemimorfism).

Turmalina se distinge prin prismele cu trei laturi, niciun alt mineral comun nu a re trei laturi.

Compania Edenlyfe Group ofera produse de calitate ce contin turmalina pura. Aceste produse se impart in: