Piatra cu turmalina a fost folosita initial ca o bijuterie si nu ca o piatra terapeutica. Aspectul frumos si culorile variate ale turmalinei au facut ca aceasta sa fie faimoasa.

De exemplu, în anul 1876, minerologistul si colectorul de minerale George Kunz a reusit sa vanda companiei americane Tiffany and Co. piatra verde cu turmalina. Astfel pietrele cu turmalina au început sa castige o mare popularitate ca pietre pretioase, dupa care au fost descoperite si beneficiile metafizice ale acesteia.

Tocmai din anul 1912, turmalina este recunoscuta ca piatra de nastere oficiala pentru luna Octombrie adoptata de Asociatia Nationala a bijuteriilor Americane.

„Turmali” este termenul sinhalez de provenienta a turmalinei care e dat tuturor cristalelor colorate de pe insula Sri Lanka și acest termen era dat de colectorii de pietre pentru a le diferenția de celelalte, deoarece s-au facut si confuzii cu privire la provenienta si la tipul de piatra pretioasa. De exemplu, Turmalina roșie și roz au fost considerate rubine. Asemănările dintre aceste pietre sunt atat de mari incat bijuteriile de pe coroanele rusesti inca din vechime au fost considerate a fi rubine, insa acum sunt considerate a fi turmaline.

Multe „rubine” erau identificate gresit și odată cu aparitia metodelor moderne de testare si identificare a bijuteriilor, expertii au invatat sa faca diferenta dintre aceste categorii de pietre pretioase.

De exemplu, Timur Ruby de 350 de carate este o bijuterie faimoasa cu istorie inca din anii 1300 care acum face parte din bijuteriile coroanei britanice care a fost considerata a fi un rubin. Abia în anul 1851 s-a demonstrat faptul ca aceasta era de fapt turmalina rosie.

Piatra cu turmalina era folosita si de chinezi de secole intregi pentru a sculpta si a grava cifre, însa odata cu avantul tehnologic, s-au descoperit proprietati metafizice uimitoare cu privire la aceasta piatra cu turmalina. S-a demonstrat faptul că stimuleaza imunitatea, imbunatateste circulatia sangelui și contribuie la detoxifierea organismului.

Compania Edenlyfe Group ofera produse de calitate ce contin turmalina pura. Aceste produse se impart in: